ОТВОРЕНА ШКОЛА У ОСТРИКОВЦУ

Након темељне адаптације, зграда четворогодишње школе у Остриковцу свечано је отворена у присутву ученика, наставног особља и руководства локалне самоуправе.

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, истакао је да све школе на територији општине морају да буду доведене у адекватно стање за обављање васпитно-просветног рада, чиме ће за све ученике бити створени подједнаки услови за школовање.

Школа у Остиковцу је подручно одељење Основне школе “Ђура Јакшић”. Ова времешна зграда комплетно је реконструисана. Ојачан је темељ, замењен кровни покривач, постављена пластична спољашња и унутрашња столарија. Урађена је термо изолација зграде и комплетно замењена електро и громобранска инсталација. Школа је добила ново улазно степениште и санитарни чвор. Вредност радова износи око 4,7 милиона динара а средства су обезбедили Министарство просвете и локална самоуправа.

Школа у Остриковцу ускоро ће добити и нов инвентар и учила, а са првим данима пролећа школско двориште биће оплемељено парковским мобилијаром и новим садницама.

Деветоро остриковачких ђака школовање ће наставити у једној од најлепших сеоских школа на територији општине.

У оквиру програма обнове школа, локална самоуправа је определила средства за адаптацију свих школских и предшколских установа у граду и селима. Нову школску годину ученици ћупријских школа дочекали су у окреченим учионицама са новим инвентаром. У већини школа комплетно су реновирани тоалети, обновљене дотрајале дворишне ограде, окречене учионице, замењена столарија…

Ostrikovac 1

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП