ОЗБИЉАН РАД О ИСТОРИЈИ ЋУПРИЈЕ И ЋУПРИЧАНИМА

Oсим монографијe “На Морави Ћуприја”, издате почетком друге половини двадесетог века, Ћуприја није имала значајније дело које би се бавило историјом околине ушћа Раванице у Велику Мораву. А баш то место, ушће у велику реку и једини велики газ на простору средњег Поморавља, учинио је од Ћуприје најстарију насеобину у овом делу Србије – рекао је магистар Дејан Танић на промоцији монографије “Знаменити Ћупричани до половине 20. века”, младог историчара Стефана Стаменковића.

Стефан Стаменковић је дуго припремао своје дело. Жеља му је да оно постане камен међаш многим ауторима, историчарима и публицистима, који ће се у наставку бавити истраживањем и објављивањем дела о Ћуприји и Ћупричанима.

Драго нам је да је наш колега сагледао све потребе за објављивањем оваквог дела, пришао му студиозно и без одрицања, тако да пред собом имамо озбиљан рад, вредан сваког помена, који ће оставити траг у историографији Ћуприје и Поморавља уопште – сложни су историчари Дејан Танић и Нинослав Станојловић.

Промоција монографије “Знаменити Ћупричани до половине 20. века” одржана је у склопу обележавања 13. октобра, Дана општине Ћуприја.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП