ПОЧЕЛА СА РАДОМ ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

У оквиру Кутка за оснаживање породице у ћупријском Дому здравља, покренута је Школа родитељства, која има за циљ да помогне родитељима у свим недоумицама које почетак родитељства са собом носи. У наредна два месеца, у оквиру Школе родитељства 12 полазница, будућих мама, присуствоваће тематским радионицама, на којима ће моћи да се информишу о значају и улози патронажних сестара, важности вакцинације и улоге стоматопеда, улоге вртића у одрастању деце, здравој исхрани и одржавању менталне хигијене, те правилном расту и развоју деце.

-Будући родитељи на радионицама моћи ће да размењују искуства и кроз разговор и едукацију стичу нова знања. У пројекат су укључени педијатар, стоматопед, патронажне и медицинске сестре васпитачи, психолог па учесници Школе родитељства могу да се упознају са свим аспектима почетног родитељства, истакла је Ивана Николић , главна сестра Дома здравља.

Милица Минић стоматопед Дома здравља у Ћуприји још једном је апострофирала важност оваквог пројекта и нагласила да је ћупријски дом здравља и Развојно саветовалиште пример на који начин се правилно приступа комплетној проблематици родитељства.
Радионице у оквиру Школе родитељства одржаваће се сваког уторка наредна два месеца а завршно предавање планирано је за крај маја.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП