115 ГОДИНА ЋУПРИЈСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Ћупријска Гимназија обележила је 115 година постојања, успешног и квалитетног рада – како поносно изјавише наставнци и ученици ове средњошколске установе.

Ми смо једна од мањих школа у Поморављу. Имамо само 300 ученика, али наши резузлтати и рад коме смо посвећени сврставају нас у ред најуспешнијих, на шта смо јако поносни – рекао је у свом обраћању гостима на академији Дарко Миљанић, директор Гимназије.

До овог тренутка су наши ученици остварили су чак 18 пласмана на републичка и међународна такмичења, а подсетићу да смо претходне године имали 19 учесника на републичким такмичењима и освојили шест награда. Гимназија у последњем периоду учествује у чак три међународна пројекта: Квалитетно образовање за све, у организацији Савета Европе, Стем и Арт Еразмус плус пројекат и Интеркултура – рекао је Миљанић.

У претходних неколико година у школи су у знатној мери побољшани услови рада, кроз опремање свих учионица и кабинета новим клупама, столицама и таблама, техничком опремом и наставним средствима, тако да школа сада поседује функционалне кабинете за биологију, хемију, физику, шест рачунарских кабинета, опремљену медијатеку, преко 100 рачунара заступљених у настави, преко 20 пројектора, богато опремљен кабинет за уметност који се интензивно користи и за ваннаставне активности из обасти културе али и за разне друге културне догађаје у граду. Гимназија поседује и библиотеку са преко 17000 књига по чему је међу водећим школама у округу.

Директор Миљанић се захвалио локалној самоупорави, те спопнзорима и донаторима који редовно помажу школу. Међу њима истичу се бивши ученици, браћа Поповић и њихова компанија Квантокс, који су редовни донатори и који већ десет година уназад троје најбољих ученика школе награђују новчаним наградама.

У уметничком делу програма наступили су чланови литерарне, музичке, рецитаторске и драмске секције.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП