ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Уз имунизацију против коронавируса, у ћупријском Дому здравља почела је и вакцинација против сезонског грипа. За само два дана вакцину против сезонског грипа примило је око 50 грађана, а према речима лекара, последње препоруке су да се вакцине против грипа и ковида-19 могу примити истог дана у различите руке. Заштита од вируса грипа је и у овој сезони од великог значаја, с обзиром на компликације које се могу јавити ако се удружено јаве вирус грипа и корона – истичу лекари.

Вакцинација против сезонског грипа препоручује се особама са хроничним болестима срца, плућа или бубрега, дијабетичарима, особама старијим од 65 година, особама смештеним у социјално-здравственим установама, деци, особама из јавних служби. Вирус грипа се врло лако и брзо преноси са особе на особу, када се више борави у затвореном простору. Посебно угрожене групе за обољевање су људи који у свом послу долазе у контакт са већим бројем људи, старија популација, хронични болесници, као и деца предшколског и школског узраста.

Вакцину против сезонског грипа грађани могу примити сваког радног дана и суботом, у времену од 8 до 14 сати, у просторијама Дома здравља.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП