ПОДСТИЦАЈИ ЗА НЕПОЉОПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ НА СЕЛУ

Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде расписало је конкурс за подстицаје за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима у секторима руралног и ловног туризма, као и у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности.

Према конкурсу, право на коришћење ових подстицаја имају физичка лица – носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници, микро и мала привредна друштва, земљорадничке задруге и удружења грађана.

Подстицаји се утврђују у износу од 50% вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име ПДВ-а, односно у износу од 65% вредности уколико је инвестиција реализована у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди.

Максимални износ подстицаја по кориснику за инвестиције у сектору руралног туризма  је 2.350.000 динара, док је максимални износ појединачног подстицаја за инвестиције у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности 500.000 динара.

Рок за подношење захтева је 15. новембар, а текст конкурса са пријавом, у коме су наведени услови за остваривање права на подстицаје, списак документације коју је потребно поднети и све остале информације могу се наћи на линку:

https://cuprija.rs/sr/wp-content/uploads/2021/10/konkurs-nepoljoprivredne-aktivnosti-2021-2.docx

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП