ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА СПОМЕНИКА КНЕЗУ ЛАЗАРУ

“Драго ми је да баш данас, када обележавамо 630 година од Косовског боја, полажемо камен-темељац за постамент на коме ће се налазити споменик Светом кнезу Лазару. Постамент значи темељ или основа, а ја верујем да овај чин и на симболичан начин показује како Ћуприја данас гради добре темеље на свим нивоима: у привреди, образовању,  здравству и комуналној инфраструктури”, рекао је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић приликом свечаног полагања камена-темељца за постамент будућег споменика кнезу Лазару, који ће се налазити на кружном току на улазу у Ћуприју, из правца аутопута.

Према речима Нинослава Ерића, монумент висине 15 метара израђује исти уметник који је био аутор споменика кнезу Лазару у Косовској Митровици, а укупна цена радова, које ће у потпуности финансирати општина Ћуприја, износиће 41 милион динара.

Коментари

There are 2 comments for this article
  1. Seljak 28. јун 2019. 20:06

    Lepo …Koliko je to kilometara asvalta ili nekoh drugih vaznijih stvari po selima…Grad dobija fontane,spomenike a seljaci patke…

  2. Владимир Јанковић Влада (Vlada J.) - Православна србска заједница 29. јун 2019. 16:36

    Лепо, мада ја бих пре те милионе разделио сиромашној и гладној србској деци, у име Светог кнеза Лазара, него дизао тако скуп камени споменик. Или бар сиротиште, болницу за јефтино лечење, дом за сиромашне, народну кухињу, итд. Светом кнезу Лазару је довољно толико наших цркава, манастира и споменика њему посвећених, тако да је била довољна и јефтинија варијанта споменика или бисте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП