ПОДРШКА ИТ СЕКТОРУ ЈЕ ИНВЕСТИЦИЈА У БУДУЋНОСТ

Информационе технологије су садашњост и будућност сваког савременог друштва и врло је важно пратити њихов развој у корак. Зато је неопходно дати подршку отварању нових радних места у ИТ сектору, али и едукацији младих талената који ће кроз стручну праксу у конкретним компанијама усавршити своје вештине – поручио је председник СО Ћуприја Нинослав Ерић на отварању канцеларије компаније “Quantox Technology” у Ћуприји.

Локална самоуправа је подстакла отварање ИТ одељења у нашој Гимназији и ово је само наставак даљег развоја тог процеса. Желимо да младим људима из овог дела Србије пружимо могућност да виде, искусе и науче нешто ново, а да тиме истовремено себи створе шансу за запошљавање.

Наша почетна идеја је да у ћупријској канцеларији запослимо 40 радника, и тиме наставимо са ИТ децентрализацијом чији смо заговорници од оснивања. Такође, компанија “Quantox Investment Fund” ће ове године са укупно пола милиона евра финансијски подржати десет старт ап фирми, са циљем да помогне развој ћупријске привреде – каже Вук Поповић, власник “Quantox Technology”-ја.

Свака од изабраних компанија добиће од нас 50 хиљада евра, али под условом да фирму региструју у Ћуприји. Желимо да допринесемо локалној економији на тај начин, а ако неке од тих фирми на крају буду биле успешне, то ће путем пореских обавеза донети приходе градском буџету.

Као дугогодишњи партнер ћупријске Гимназије омогућићемо ученицима ове школе да у нашим просторијама похађају стручну праксу у трајању од три месеца. Током тог периода из прве руке ће видети како функционише једна ИТ компанија. Имамо врло развијен менторски програм, тако да заправо наша понуда за стручно усавршавање важи за све заинтересоване ИТ таленте, који се било у ком тренутку могу пријавити за праксу на нашем сајту. Они који се најбоље покажу имаће и шансу за запослење – истакла је Сања Савић из компаније “Quantox Technology”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП