ПОНОВО РАДЕ УГОСТИТЕЉИ, ЈАВНИ ПРЕВОЗ, ОБЈЕКТИ ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА И КУЛТУРЕ

Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја на данашњој седници донео је закључке којима се додатно ублажавају рестриктивне мере донете ради спречавања ширења заразе коронавирусом. 

-Од 6. маја поново ће бити дозвољен рад угоститељским објектима, у складу са Одлуком о посебним мерама пружања услуга у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића у угоститељским објектима и продају хране за понети.

-У складу са одлуком Владе Србије од 6. маја настављају са радом Спортски центар „Ада“, Mузеј “Хореум Марги-Равно”, Туристичка организација општине Ћуприја и Установа културе, уз обавезно поштовање превентивних мерa којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга. Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

-Од 6. маја ставља се ван снаге закључак Штаба за ванредне ситуације о ангажовању припадника Војске Србије на обезбеђењу улаза у Општу Болницу и Дом здравља у Ћуприји. Руководиоцима ових здравствених установа налаже се да након наведеног датума самостално организују даље обезбеђење улаза, уз примену свих раније примењиваних превентивних мера.

-Од 8. маја примењиваће се редуковани ред вожње јавног градског и приградског превоза, који ће функционисати према плану линија утврђених концесионим актом за поверавање обављања комуналних делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Ћуприја, а који је објављен у “Службеном гласнику општине Ћуприја” број 8/2018.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП