ДИПЛОМА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ ДОБАР ПРЕДУСЛОВ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Техничка школа у Ћуприји у школској 2020/21 години уписаће четири одељења ученика, на укупно пет смерова.

Садашњи осмаци тако ће моћи да бирају између два четворогодишња и три трогодишња профила, међу којима су техничар друмског саобраћаја, техничар унутрашњег транспорта, возач моторних возила, бравар-заваривач и индустријски механичар.

Поред занимања из области саобраћаја која су у последњих неколико година међу најтраженијима на тржишту рада, у Техничкој школи одлучили су да кандидатима понуде и једно комбиновано одељење, у коме ће бити уписано по 15 ученика на машинске смерове бравар-заваривач и индустријски механичар. Ови смерови су део система дуалног образовања, које у наставном процесу  подразумева подједнаку заступљеност теоријских предмета и часова праксе у фирмама из области изучавања.

Више информација о свим профилима и њиховим наставним програмима може се пронаћи на линку:

https://tehnickaskola.cuprija.edu.rs/упис/

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП