ПРЕЗАДОВОЉНИ СМО ШТО ПОНОВО РАДИМО

Због мера превенције ширења коронавируса, пре месец и по дана у Ћуприји су затворени зелена пијаца, занатске радње, трговине за продају мешовите робе, угоститељски објекти, фризерски и козметички салони, теретане и фитнес центри, кладионице. Ћуприја је била једно од жаришта заразе у Србији, па су најригорозније мере заштите прво ступиле на снагу у нашем граду. Због тога и њихово релаксирање иде спорије у односу на остатак земље.

Време експанзије вируса је прошло и епидемиолошка ситуација се полако смирује, па су се стекли услови за ублажавање рестриктивних мера. Након отварања објеката за трговину на мало и занатских радњи, од данас су поново почели са радом зелена пијаца, фризери и козметичари, теретане, фитнес центри и кладионице.

Понедељак у Ћуприји није пијачан дан, али је на пијаци ипак било продаваца и првих купаца. Примењују се све мере заштите и дезинфекције, поштује се прописано растојање. Понуда робе на тезгама је, кажу, добра, али није као и обично. Сви чекају уторак да виде каква ће бити понуда и потражња. Ипак, важно да је кренуло, па ће се стање већ вратити у нормалу – сагласни су и једни и други.

Велико је задовољство због повратка на посао међу власницима и запосленима у фризерским салонима и салонима лепоте. Муштерије су их контактирале још пре доношења одлуке о отварању, и почеле да заказују термине. Можда неће сви доћи на ред тад кад су желели, јер су им препрека одредбе о дозвољеном броју муштерија у објекту истовремено, али превентивне и заштитне мере се морају строго поштовати.

Иако је из владине канцеларије за сарадњу са медијима саопштено да ће од 4. маја такође бити отворени угоститељски објекти, у Ћуприји је о томе одлучивао Штаб за ванредне ситуације. На седници је донета одлука да ћупријски ресторани и кафићи своја врата отворе од 6. маја.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП