ПОНОВО РАДИ АНЕСТЕЗИЈА, УРОЛОГИЈА И ОРЛ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Стање у Општој болници Ћуприја је тренутно задовољавајуће. Систем који је успостављен током ванредног стања функционише нормално, са фокусом на борбу против коронавируса – изјавио је за портал rtp.rs др Иван Милојевић, вршилац дужности директора ове здравствене установе.

“Наша болница је и даље у тријажном статусу. То значи да се превасходно бавимо пријемом, почетним лечењем и узорковањем пацијената сумњивих на коронавирус. Њихов број варира из дана у дан, али може се рећи да дневно у просеку имамо око 15 хоспитализованих COVID пацијената, и од 60 до 70 пацијената са стањима из других области медицине.”

Нових случајева има нешто мање, и баш зато мислим да је време да у наредним недељама будемо још дисциплинованији да не бисмо, речено спортским речником, изгубили утакмицу у последњим минутима. Здравствени радници сваког дана добијају упозорења да поштују социјалну дистанцу и да се чувају на радном месту и ван њега. Имамо довољно заштитне опреме, али и протоколе који морају да се спроводе. Исту препоруку бих упутио и осталим грађанима – објашњава др Милојевић и додаје:

“Већина оних који су били у изолацији као контакти већ су добили негативан налаз и почели су да се враћају на посао. Вратила нам се екипа анестезиолога која сада активно учествује у транспорту респираторно угрожених пацијената. Од пре пар дана Одељење урологије је поново кренуло са амбулантним радом, као и ОРЛ амбуланта. Такође очекујемо да се након изолације од 28 дана врати један део медицинског особља које је било заражено, будући да су им сви контролни тестови до сада били негативни.”

Како су нека од привремено затворених одељења поново функционална, доктор Милојевић оцењује да ће се њихов рад условно речено вратити у нормалу. Он се осврнуо и на стање Одељења дијализе, које је било предмет многих спекулација.

“Кажем условно јер ће акценат и даље бити на COVID пацијентима, а све остало ће радити на  нивоу неопходног минимума, на начин да се изађе у сусрет пацијентима. Тестирано је сво особље са Одељења дијализе и сви пацијенти који нису претходно тестирани и који нису већ смештени у клиничке центре, а идеја је да се тестирање понови следеће недеље. Нагласио бих да су на Одељењу дијализе од почетка на снази најстроже мере, и зато се ту тестови понављају и три пута.”

фото:        www.bolnicacuprija.com

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП