ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

У општини Ћуприја потписани су уговори са предузетницима о додели субвенција за самозапошљавање у износу од по 300.000 динара. Уговор за подстицајна средства за започињање свог посла потписало је 9 лица. Међу приватним делатностима које ће ове године у Ћуприји покренути корисници програма самозапошљавања најзаступљенијa су дефицитарна мајсторска занимања попут керамичарских, столарских, стакларских и електричарских радњи као и услуге одржавања објеката.

Ове године за програме активних мера политике запошљавања које општина Ћуприја реализује у сарадњи са НСЗ из локалног буџета издвојено је 2,5 милиона динара, исто колико је издвојено и из републичког буџета.

 

Председник општине Ћуприја Јовица Антић рекао је овом приликом да је циљ општине да поред довођења страних инвеститора, поспеши развој малих и средњих предузећа. Он је честитао потписницима, истичући да се мера самозапошљавања показала исправном и додао да се нада да ће предузетништво да заживи, да ће људи да се охрабре да прошире своје пословање.

” Општина Ћуприја се увек трудила да подржи људе са добрим идејама и иницијативом да започну сопоствени бизнис, што ћемо наставити и у наредном периоду. Поред ове, општина је до сада у сарадњи са НСЗ спроводила и остале мере активне политике запошљавања, за које је Локалним планским документом, процењено да ће дати најбоље резултате на локалном тржишту рада, додао је председник Антић.

 

Мера самозапошљавања показала се као веома ефикасна, јер у просеку људи који се определе за започињање сопственог бизниса, веома успешно настављају своје пословање и у наредним годинама, каже Светлана Митровић, директорка НСЗ филијала Јагодина.

” Ми већ годинама имамо успешну сарадњу са општином Ћуприја по питању суфинансирања мера активне политике запошљавања. НСЗ у Јагодини поднето је 270 захтева за покретање сопственог бизниса и за доделу субвенције, од чега је 121 захтев оцењен позитивно, што значи да је финансијси подржано оснивање 121 нове радње.”

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП