ЗАВРШЕН ПРВИ ЦИКЛУС ШКОЛЕ РОДИТЕЉСТВА

Првој групи полазница Школе родитељства, која је у протекла два месеца организована у Кутку за оснаживање породице ћупријског Дома здравља, на пригодној свечаности уручене су захвалнице и поклони. Читав пројекат осмишљен је како би се будуће маме на адекватан начин припремиле и оснажиле за порођај а читава породица припремила за све изазове које доноси родитељство. Полазнице Школе родитељства са одушевљењем су говориле о бенефитима које им је оваква врста предавања пружила, сложивши се у једном да је Школа родитељства понудила информације на све теме које се односе на родитељство, било да су у питању информације од стручних лица, или пак, размена искустава са другим мамама.

“Кроз нашу Школу родитељства прошло је девет породиља, а данас након два месеца, богатији смо за две бебе и једно ново искуство. Наш основни циљ био је да кроз пружање информација од стране стручних лица, али и кроз интерактиван радионичарски рад, заједно сагледамо период трудноће, порођај и послепорођајни период, као и правилан раст и развој детета у првим годинама живота, истакла је Ивана Николић, главна сестра Дома здравља.
Докторка Милица Минић, стоматопед Дома здравља у Ћуприји још једном је апострофирала улогу Развојног саветовалишта у првим годинама родитељства и стасавања новорођенчади, као и бенефите које је један овакав пројекат донео, на првом месту полазницима а на другом свим сарадницима који су свако у свом делокругу учествовали у томе да епилог ове приче, буде презентован и код виших интанци, као пример позитивне праксе.

Школа родитељства, која је организована у оквиру пројекта Разиграно родитељство-подстицајно родитељство, у чијој су реализацији су поред локалне самоуправе учествовале и различите установе социјалног, образовног и васпитног карактера, због великог интересовања будућих мама и досадашњих позитивних искустава, биће настављена и на јесен.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП