ПРЕКО 160 ЛИЦА ИЗЛЕЧЕНО У ЋУПРИЈИ ОД КОВИД-19

Одличне вести из Ћуприје: преко 160 лица је излечено од COVID-19. Тренутно има укупно 63 оболелих, што значи да се може рећи да је жариште коронавируса у Ћуприји угашено – изјавио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

“То је далеко мање него у околним градовима. У Параћину их има 132, а у Јагодини 122 са тенденцијом додатног повећања. У протеклих пет дана имали смо само два нова случаја. У томе смо успели тако што је општински Штаб за ванредне ситуације правовремено доносио добре одлуке о рестриктивним мерама, а наши суграђани су били одговорни и дисциплиновани у њиховом поштовању.”

Ћупријски Штаб за ванредне ситуације донео је нешто другачије одлуке од остатка Србије када је питању ублажавање одређених мера забране.

“Јуче смо одлучили да теретане, фризерски и козметички салони почну поново да раде тек од 4.маја. Желели смо да се на прошли продужени викенд надовеже овај за првомајске празнике и да тиме максимализујемо позитивни ефекат изолације.”

Председник Ерић тренутну ситуацију у Општој болници проценио је као јако добру будући да је у овој установи евидентиран значајан пад броја новооболелих и хоспитализованих пацијената.

“Морам да кажем да је наша Општа болница регионална установа која је на својим “леђима” носила терет целог Поморавског округа. Успели смо да се изборимо, сада тамо ради и служба за дијализу намењена COVID пацијентима, тако да се стање апсолутно стабилизује.“

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП