ПРИСУСТВО И ПРИМЕНА МУЗИКЕ У МЕДИЈИМА

Присуство и примена музике у медијима тема је семинара који је одобрио Завод за унапређење образовања и васпитања и који постоји већ десетак година – рекла је Силвана Грујић, по вокацији музиколог, али кој је већ тридесетак година присутна у медијима, а највише као члан, а затим уредник и одговорни уредник Музичке редакције РТС.

Како се развијају медији тако се и однос према музици мења. Музка је била и биће свеприсутна у медијима, а њена распрострањеност је несагледаива. Самим тим и утицај – рекла је Силвана Грујић. Она је нагласила да су медији веома важни када је у питању диктирање музичких стандарда.

Наш задатак је да у медијима пласирамо квалитетну музику, да формати буду занимљиви и да буде приступачна свим конзументима. Млади су на првом месту, јер је технологија незаустављива – нагласила је Силвана Грујић

Драго ми је што Раванелиус постоји и то баш у Ћуприји, која има заводну музичку традицију и културу. Хвала организаторима на позиву. Овај долазак за мене је привилегија – рекла је Силвана Грујић.

Прошле година музича кредакција РТС радила је посебну документарну емисију о другом Раванелиусу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП