РАВАНЕЛИУС ЈЕ ПОЧЕО! ЗАПЛОВИТЕ МУЗИКОМ!

Увек је узбудљиво и увек имам трему кад свирам пред својима, у свом граду. То је и најлепше и најтеже. Надам се да нећу разочарати публику, изјавио је за нашу телевизију пре почетка концерта, виолончелиста Драган Ђорђевић -Сузуки.
И није. Вишеминутне овације којима је испраћен наступ сјајних виолончелиста, чланова ансамбла Вива чело и велики дувачки оркестар под диригентском палицом Александра Седлара, само су увертира у богат осмодневни програм овогодишњег Раванелиуса и најава за маестралне извођаче који ће се поклонити пред домаћом публиком.


“ Веома се радујем и срећан сам што се Раванелиус дешава по трећи пут и то полако почиње да буде традиција, ја се надам да ће људи убудуће да темпирају годишње одморе у односу на Раванелиус. Ове године је програм удвостручен, ако не и утростручен у односу на прве две године и трајаће недељу дана. Има пуно солиста из иностранства и из наше земље, а цео програм може да се види на сајту Раванелиуса, рекао је Драган Ђорђевић, уметнички директор Фестивала.
Фестивал је отворен Концертом радости који је публику дослковце “прошетао” кроз различите жанрове а интеракција коју су извођачи остварили са публиком просто је неописива.
“ Било је речи о томе да ово буде концерт који ће да ослика и класику и кросовер и нешто што људи у овом овде делу Србије нису чули. Концерт радости садржи у себи и елементе рока и полке и блуза и импровизације. Тако да то је музика која је у ствари за сваког слушаоца, уопште не мора да буде музички образован нити да специјално воли класичну музику, истиче Драган Ђорђевић.

 

” Овакав фестивал је морао да се деси Ћуприји. Организацијски ово је један од најзахтевнијих пројеката који смо реализовали, а чињеница да је поред локалне самоуправе фестивал подржало Министарство културе само је додатан ветар у једра да сваки наредни буде садржајно богатији. Основни циљ, када смо покренули Раванелиус била је промоција Школе за музичке таленте, други промоција града као озбиљног домаћина и организатора и трећи, демистификација класичне музике. Судећи по првој вечери успели смо, изјавио је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.
Стефан Стаменковић, директор фестивала захвалио се свима који су на било који начин помогли организацију фестивала, локалној самоуправи, ресорном Министарству, спонзорима и институцијама.
Трећи фестивал музичке изузетности је почео. Наредних недељу дана уживајте у разноврсним садржајима и концертима. Запловите кроз Раванелиус!

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП