ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА НАКНАДУ ТРОШКОВА ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ

Општинска управа обавештава парове старије од 43 године са територије општине Ћуприја да је продужен рок за пријаву за остваривање права на накнаду трошкова вантелесне оплодње. 

Због ступања на снагу Одлуке о укидању ванредног стања поступак спровођења јавног позива за остваривање права на рефундацију трошкова вантелесне оплодње се наставља, те је рок за подношење пријава продужен до 12. јуна 2020. године. Проглашење ванредног стања у Републици Србији узроковало је одлагање рока за разматрање приспелих пријава до почетка рада овлашћених здравствених установа које ће спровести поступак вантелесне оплодње, о чему ће подносиоци пријава бити благовремено обавештени.

Одлуку о накнади трошкова вантелесне оплодње брачним и ванбрачним паровима старијим од 43 године донело је Општинско веће, а након тога потврдила Скупштина општине Ћуприја. Локална самоуправа за те потребе издвојила је два и по милиона динара.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП