ПОВРАТАК У ВРТИЋЕ ПОД ПОСЕБНИМ УСЛОВИМА

Уз поштовање свих мера које се односе на заштиту деце, запослених и родитеља, сив градски вртићи Предшколске установе “Дечија радост” поново су почели са радом. 

“Иако је на основу анкете раније спроведене међу родитељима број пријављене деце за повратак у вртић био знатно већи, првог дана након добијања дозволе за рад вратило нам се око тридесетак малишана. Ипак, очекујемо да до краја месеца попунимо стандардне капацитете”, каже директорка Снежана Илић.

Хигијенске и превентивне мере у ћупријским вртићима подигнуте су на највиши ниво. Испред улазних врата постављене су дезобаријере, а родитељима и деци се при уласку помоћу бесконтактног мерача мери температура. Свако дете које се враћа у вртић мора да има потврду педијатра да је здраво и спремно за поновно укључивање у групу, а родитељи потврду да не могу да раде од куће те да зато морају да се врате на посао.

Директорка Илић каже да су уз помоћ локалне самоуправе и донатора обезбеђена неопходна дезинфекциона средства за све објекте, као и маске и визири за медицинске сестре-васпитаче. Посебну захвалност упутила је родитељима који су за време ванредног стања и рада вртића на даљину били добри сарадници васпитача.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП