ПРОМОЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

У Ћупријској Гимназији приређена је промоција војног позива и добровољног служења војног рока, коју је организовало Министарство одбране. Гимназијалцима су представљене све појединости и предности добровољног служења војног рока, пре свега појединости око саме пријаве, лекарског прегледа и даљег напредовања и ступања у професионалну војну службу.
Циљ је да се матурантима Гимназије приближи војни позив и да се упознају са мерама које ће Министарство одбране предузети у циљу повећања бенефита онима који се одлуче за добровољно служење војног рока са оружјем. Реч је о повећању новчаних примања војницима на добровољном служењу војног рока са оружјем, реализацији лекарских прегледа и могућности пријема у професионалну војну службу одмах по завршеном добровољном служењу војног рока са оружјем. Још једна од предности је и та што кандидати који прођу лекарски преглед неће морати да га понављају приликом пријема у професионалну војну службу, истакао је мајор Бранко Голубовић, начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу за Поморавски округ.
Јавни оглас за добровољно служење војног рока је отворен а од децембра прошле године, заинтересовани кандидати могу се пријавити и електронски, путем Еуправе. Добровољно служење војног рока траје 6 месеци а све информације доступне су и на сајту Министарства одбране.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП