РАСПИСАЋЕ СЕ НОВИ КОНКУРС ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ, ОПШТИНА И РЕПУБЛИКА ОВЕ ГОДИНЕ УЛАЖУ ДУПЛО ВИШЕ ПАРА

Општина Ћуприја од Министарства рударства и енергетике добила је десет милиона динара субвенционисаних средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводе јединице локалне самоуправе.

Тако ће грађанима општине Ћуприја, који се буду пријавили на предстојећи конкурс, за енергетску санацију објеката на располагању бити 20 милиона динара, јер ће, осим Министарства рударства и енергетике, Општина Ћуприја такође суфинансирати овај програм са десет милиона динара. Средства из републичке и општинске касе, као и прошле године, чиниће половину новца за финансирање радова, будући да другу половину трошкова сносе сами грађани.

Потписивањем уговора са Министарством рударства и енергетике, Општина Ћуприја ушла је у Национални програм енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, којим је, између осталог, предвиђена могућност замене спољних прозора и врата, постављања термичке изолације зидова и замене постојећих грејача просторија.

Приликом уручења уговора представницима локалних самоуправа у Аранђеловцу, ресорна министарка Зорана Михајловић указала је на то да је за реализацију пројекта, који се и ове године односи на стамбене објекте, опредељено четири милијарде динара за више од 20 хиљада домаћинстава у Србији.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП