РОТАРИЈАНЦИ ЗАСАДИЛИ ДРВЕЋЕ У ДВОРИШТУ ШКОЛЕ

Чланови Ротари клуба “Ћуприја-Морава” су у оквиру међународне акције посадили саднице белог бора у дворишту ОШ “Вук Караџић”. Акција је спроведена у оквиру глобалне акције озелењавања планете, а свој допринос дали су и ученици еколошке секције школе.

Одлучили смо се да у оквиру акције прве саднице засадимо управо у дворишту школе, као поклон неким новим генерацијама ћупријских ученика. Идеја пројекта је да из сваке државе широм света Ротари клуб у свом месту засади најмање пет садница. Чињеница је да сведочимо климатским променама и да једино ми можемо и да утичемо како би је успорили – каже Кристина Стевановић, председница Ротари клуба “Ћуприја-Морава”.

Наставница биологије Споменка Поповић је истакла да је озелењавање школских дворишта веома важно и због здравља ученика, као и због подизања свести о значају здраве животне средине. Чланови еколошке секције ОШ “Вук Караџић” на свом примеру показали су како се чува животна околина. Очекује се да ће до краја године из овог пројекта наша планета бити богатија са преко 1.160.000 нових садница које ће у будућности дочекати неке нове генерације.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП