“STANDARD FURNITURE SERBIA” ДОБИТНИК ГОДИШЊЕГ ПРИЗНАЊА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

Компанија “Standard Furniture Serbia” д.о.о. из Ћуприје, добитник је награде Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа за посебан допринос развоју привреде региона. Компанија се бави прерадом дрвета и производњом дрвених производа за реномирани светски ланац робних кућа IKEA.

Овакво признање потврда је преданог рада, ангажовања и свих досадашњих постигнутих резултата. Тим пре је вредније јер долази од стране Привредне коморе, која је препознала труд и напор компаније да постане један од светских лидера у свом делокругу –  истакао је Миодраг Перовић, генерални директор “Standard Furniture Serbia”.

Чињеница да већ 17 година радимо за једног ексклузивног купца, Икеу, јесте сама по себи признање за све запослене да можемо бити добар партнер једној великој интернационалној компанији. Ову годину завршавамо са укупним растом од 10 процената и запослених 50 нових радника. У новој години очекујемо нова запошљавања и раст од 15 одсто. Већ смо поднели писмо о намерама Развојној агенцији Србије за нови инвестициони циклус, где нам је подршка државе неопходна – како у набавци основне сировине, трупаца, које искључиво набављамо од предузећа “Србија шуме”, тако и по питању нове радне снаге.

Овом приликом оцењено је да је привреда Шумадијског и Поморавског региона у великом инвестиционом замаху и да је ово подручје већ препознатљиво као једно од најаактрактивнијих на Западном Балкану за стране и домаће инвеститоре. Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, нагласио је да се поред доброг производног раста у овој години много тога урадило и у домену дуалног образовања у које је активно укључена и компанија “Standard Furniture”.

Овогодишња признања додељена су поводом 6. децембра, Дана Регионалне привредне коморе, који се обележава као успомена на исти датум 1823. године када је указом кнеза Милоша Обреновића почело оснивање еснафа у младој српској држави. То је био и званичан почетак уређивања привредних токова и асоцијација у Србији који траје све до данас.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП