ТУРСКА ФАБРИКА “ФЕКА АУТОМОТИВ” УСКОРО ЗАПОШЉАВА ПРВЕ РАДНИКЕ

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић посетио је фабрику “ФЕКА аутомотив” у Ћуприји. Делагација Општине Ћуприја у пратњи Рефика Мухарема, оперативног менаџера ове турске компаније, обишла је производни погон фабрике која би ускоро требало да почне са радом.

Желим да се захвалим господину Вучићу и господину Ерићу што су нам омогућили да инвестирамо у Ћуприји. Каснимо са отварањем фабрике због ситуације са коронавирусом, али наставићемо са производним активностима у што скоријем року – објашњава Рефик Мухарем.

“ФЕКА аутомотив” је компанија која се бави производњом аутомобилских делова за велике брендове попут Фолксвагена, Реноа и Поршеа. У нашој фабрици у Турској запослено је 1000 радника, а циљ нам је да тај ниво достигнемо и у Србији. Овде смо добили добре услове за инвестирање и сасвим сам сигуран да ћемо помоћу српског тима тај циљ успети и да остваримо.”

На овом месту раније је била депонија, а Ћуприја 2013. године није имала ниједан ар индустријске земље. Данас је потенцијалним инвеститорима на располагању 16 хектара индустријског земљишта са свом пратећом инфраструктуром, а “ФЕКА аутомотив” ће бити прва реализована инострана гринфилд инвестиција – истиче председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.    

“Фабрику је требало да отворимо још у марту, али нас је омела епидемија. Без обзира на мало одлагање, најважније је да је објекат завршен и да од следећег месеца почиње запошљавање. Овде ће, наравно, радити Ћупричани, и јако ми је драго што ће се прва “зелена” инвестиција релизовати на месту одакле смо и започели индустријски развој Ћуприје.”  

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП