САРАДЊА ПАРАЋИНА И ЋУПРИЈЕ

У Параћину је данас одржан састанак челника двеју локалних самоуправа – Ћуприје и Параћина, на коме је примарна тема била решавање вишедеценијског проблема водоснабдевања.

Осим народног посланика и председника Скупштине општине Ћуприја Нинослава Ерића, председника општине Ћуприја Јовице Антића и домаћина, председника општине Параћин Владимира Милићевића, састанку су присуствовали Дејан Ристић, директор Јавног предузећа „Равно 2014“ и Драган Аксентијевић, вршилац дужности директора ЈП „Водовод“ Параћин, са сарадницима.

Учесници састанка договорили су се да се интензивирају радови на делу магистралног водовода од Давидовца до Плане, који према динамици треба да буду завршени фебруара идуће године. На овој траси, како се чуло, због застарелости цеви и конфигурације терена, губи се највише воде, која са изворишта „Света Петка“ долази у заједнички водосистем.

Две стране су се договориле да, заједно са још неколико локалних самоуправа, крену у пројекат који ће дуплирати количину воде која долази до Параћина и Ћуприје. Очекује се да овај пројекат подржи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Дирекције за воде.

Народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић истакао је да ће ново извориште у Супској много да допринети побољшању водоснабдевања Ћуприје. Оно ће водом снабдевати Индустријску зону „Добричево“ али ће количина воде из овог правца ићи и у водосистем града. Ерић је рекао да ће предстојећим ребаланском буџета бити финансирана изградња још два бунара, па ће и поред мањка падавина током целе 2022. године, те мање издашности изворишта, водоснабдевање Ћуприје већ идуће године бити неупоредиво боље.

На састаку је договорена интензивинија сарадња локалних самоуправа, а као симбол блискости и повезаности грађана две општине најављена је изградњом бициклистичке стазе од Параћина до Ћуприје.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП