СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА 13. ИЗЛОЖБУ ЋУПРИЈСКИХ УМЕТНИКА

Када је пре 13 година, на иницијативу познатих ћупријских ликовних стваралаца формиран Завичајни клуб ликовних уметника основна идеја око које су се окупили била је да се јавности представи стваралачки опус уметника који су рођени, живе и стварају у Ћуприји. Oве године 13 пут за редом, у галерији музеја “Хореум Марги Равно” отвара се годишња колективна изложба ћупријских стваралаца, која по целовитости и квалитету може да стане “раме уз раме” са свим изложбама које су биле до сада изложене у музеју.

Овог пута своје радове представиће 29 уметника, који раде различитим техникама, различитог су ликовног усмерења и образовања и различитих уметничких поетика. Поред уметника који традиционално годинама излажу на годишњој колективној изложби, ове године имамо ауторе који ће се по први пут представити ћупријској публици, каже Новак Новаковић, председник клуба Завичајних ликовних уметника Ћуприје.

На изложби ће по први пут своје радове представити пет младих уметника. Неки од њих по први пут ће излагати, што је за наш клуб веома важно јер се након 13 година, од како клуб постоји и ради, види значајан пораст броја младих људи који уписују уметничке школе и факултете а наша је дужност да их охрабримо и подржимо у њиховом даљем стварачком раду. Вредност једне овакве изложбене поставке лежи у шареноликости уметничког изражаја, техника и различитих уметничких праваца, јер стварање у оквиру ликовне уметности није само сликарство и ту итекако важну улогу заузимају и дела примењене уметности, додаје Новаковић.

Отварање годишње колективне изложбе Завичајног клуба ликовних уметника Ћуприје заказано је за петак, 25. новембар у 19 сати у галерији музеја “Хореум Марги Равно”

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП