СЕНИОРСКА КОШАРКА У ЋУПРИЈИ ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

У Ћуприји се поново игра сениорска кошарка. ОККЋуприја”, након 20 година паузе, тражи своје место под обручима. Екипа ће се такмичити у Другој српској лиги, група Централна Србија. Тренер је Саша Јовановић Лакер, а његов помоћник Стефан Радојковић.

Клуб је до 1999. године носио назив “Морава”. Тада се због неких дуговања угасио, а од 2000. са радом је кренуо омладински клуб. Другу српску лигу чине две групе по осам екипа. Принцип такмичења је такав да се у другом делу сезоне укрштају четири првопласиране екипе из обе групе, а само најбоља иде директно у виши ранг. У Првој српској лиги су тимови из ширег округа и то је већ доста озбиљнија прича – каже Саша Јовановић.

Клубу се недавно обратио бивши играч Вук Поповић, власник фирме “Quantox technology” из Чачка, који има жељу да финансијски помогне ОКК “Ћуприја” и да у њему заврши играчку каријеру. Тим је састављен од играча из Чачка, Косјерића, Пријепоља, Београда и Ћуприје. 

Вук Поповић је велики љубитељ кошарке са којим смо сви ми играли у истом клубу у неком периоду каријере. Много тога доброг је учинио за чачанску кошарку, па је решио да помогне и ћупријској сениорској екипи да поново оживи. Првенство почиње првог октобра и надам се да ће до тада бити одобрено играње утакмица са публиком, јер ће то онда бити прави изазов за нас – поручио је Небојша Зимоњић, играч ОКК “Ћуприја”.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП