СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЈАГОДИНА

Припадници Полицијске управе у Јагодини чине све што је у њиховој моћи како би се грађани Поморавља осећали безбедно и сигурно – истакао је начелник ПУ потпуковнјик Младен Гетић. Он је на конференцији за новинаре о стању безбедности на територији Полицијске управе у Јагодини, у првих девет месеци ове године, нагласио да полиција предано ради на превенцији с циљем побољшања сигурности грађана. Начелник Гетић је посебно истакао рад са најмлађима.

Када је у питању расветљавање кривичних дела начелник ПУ Јагодина потпуковник Гетић је истако напредак у тој области полицијког деловања. Смањен је број кривичних дела са непознатим извршиоцем са 393 на 366. Током ове године, у 208 заплена, са улица је склоњено 28 килограма наркотика. Напретка има и у спречавању трговине акцизном робом – нагласио је Гетић.

О раду криминалистичке полиције говорио је мајор Мирослав Радошевић, начелник одељења за сузбијање општег криминала. Он је нагласио да је смањен број дела која се тичу насиља у порoдици и криминала у који су умешана малолетна лица.

Поморавље је безбедно и када је у питању јавни ред и мир – речено је на конференцији за новинаре. Број прекршаја за нарушавање јавног реда и мира је смањен – рекао је потпуковник Дејан Станковић, начелник одељења полиције.

На територји Поморавља у првих девет месеци ове године догодило се више саобраћајних незгода него у истом периоду протекле године – рекао је начелник саобраћајне полиције потпуковик Владан Милојевић. Он је апеловао на возаче да поштују саобраћајне прописе и остале учеснике у дсаобраћају.

Сваки припадник полиције је пријатељ грађанима. У том смислу ради се на побољшању комуникације са грађанима – рекао је потпуковник Гетић. Веома нам је важно да грађанима у што краћем року и без одлагања изађемо у сусрет и решимо настале проблеме, чиме подижемо поверење грађана у наш рад – закључио је начелник ПУ Јагодина потпуковинк Младен Гетић на КЗН о стању безбедности на територији Полицијске управе у Јагодини, у првих девет месеци ове године.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП