СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ОТВАРЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Национална служба за запошљавање одобрила је субвенције за 40 послодаваца са територије Поморавског округа. Они ће запослити 54 незапослена лица, од којих је 10 особа са инвалидитетом. Субвенције које ће послодавци остваривати су од 200 до 300 хиљада динaра, зависно од степена развоја општине и категорије лица које се запошљава.

Захваљујући мерама НЗС, незапослена лица, лица из категорије теже запошљивих и лица са инвалидитетом добила су прилику да се први пут запосле – истакао је генерални директор НСЗ Зоран Мартиновић.

Драго ми је што послодавци прате наше јавне позиве и користе субвенције НСЗ. То је сигуран пут до смањења броја незапослених и повећања броја послодаваца – рекао је Зоран Мартиновић:

Светлана Митровић, директорка филијале НСЗ у Јагодини задовољна је сарадњом са послодавцима и њиховом заинтересованошћу да се укључе у програме и јавне позиве НСЗ. Према њеним речима ово је значајна финансијска подршка послодавцима и велики успех НЗС зато што ће се запослити лица која су старија од 50 година, лица која су дуже од 12 месеци незапослена или особе са инвалидитетом. Аналитички подаци показују да више од 50% послодаваца задржи раднике које су запослили преко овог програма.

Послодавци су задовољни добјеним средствима и истичу предности овакве врсте субвенционисања.

Из ћупријске општине два послодавца добило је одлуке о одбравању субвенција за запошљавање незапослених са евиденције НСЗ.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП