СВЕ ЗА КОШАРКУ

Меморијални турнир у кошарци, за играче до 14 година, постоји исто толико времена и чува успомену на Драгослава Субића, бившег играча КК “Морава” и заљубљеника у овај спорт. Популарни Суба је пре свега волео младе људе и њима је посветио свој живот, учећи их кошарци, математици и животној филозофији. Њему у част КК Ћуприја 2000 већ 14 година организује летњи турнир чији је циљ, између осталог, да момке који пролазе кроз пубертет задржи на паркету и посвети их племенитој игри “између два обруча”. Очигледно је да у томе успева јер је из године у годину Субићав меморијал постао престиж. Овог августа гости Ћуприје су малди кошаркаши из Штутгарта и Штокхолма. Уз њих, висок квалитет турнира потврђује присуство Црвене звезде, која је дошла са својом најбољом селекцијом играча у овом годишту, затим екипа из Чачка, најкошаркаштијег града у Србији, па традиционални гости “Будућност” из Бјељине и домаћини Ћуприја.

Екипу Црвене звезде предводи Јовица Антонић, чувени тренер, који је сада задужен за координацију свих младих селакција београдског клуба. Радује се што је поново у Ћуприје, где је – каже – провео неколико лепих месеци помажући екипи Јагодине, која је у то време своје утакмице играла у спортској хали “Ада”. Антонић је истакао важност оваквих турнира. Мало их је у Србији, а годиште играча које покрива битно је због њихове даље каријере, односно селекција која их очекују. То је будућност српске кошарке – рекао је Јовица Антонић. Он се захвалио организаторима на добродошлици и пожелео им још много оваквих турнира.

У Ћуприји је после дужег периода поново Стефан Радојковић, некада велики таленат и кошаркашка нада који се након успешне каријере у Србији и иностранству посветио раду са младим играчима. Већ две године је у Штутгарту, где ради са тамошњом екипом. Кошарка је у Немачкој на много нижем и квантитатвном и квалитативном нивоу него што је то код нас – река о је Радојковић. Дошли смо овде првенствено да бисмо учили, а онда и да би се видели са родбином и пријатељима – закључио је Радојковић.

Састав Радојковићеве екипе не чине само млади Немци. Како каже, има ту момака свих националности бивше Југославије и других. Ми смо Европа у малом – рекао је Стефан Радојковић. Упознали смо младог Немању Бижића, пореклом из Обреновца.

Без обзира што је Црвена звезда забележила високу победу над екипом из Немачке, спортски дух и осећај заједништва, те посвећеност кошарци свих младих играча, био је присутан на паркету и током игре и током церемоније свечаног отврања 14. меморијалног кошаркашког турнира за мађе категорије играча “Драгослав Субић”. 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП