СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Општина Ћуприја свој дан, 13. октобар, обележила је свечаном седницом скупштине, на којој је сумиран рад локалне самоуправе у протеклих годину дана.

“Прошле године на овом истом месту најавио сам да ће 2019. по много чему бити преломна година –  прекретница у привредном развоју општине Ћуприја, у инфраструктурном развоју, и афирмацији садржаја који овај град чине другачијим, а нама лепшим од свих других. Након много година застоја због погрешних приватизација и погрешних одлука, привредни замајац изнова је покренут. Захваљујући све бројнијим домаћим и страним инвестицијама он ће се у времену пред нама све брже окретати и доносити нова радна места, веће плате и бољи стандард за наше суграђане, а то време више нећемо мерити годинама већ месецима”, рекао је у свом говору Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

“За ових 75 година, колико је прошло од ослобођења нашег града у Другом светском рату, Ћуприја је прешла пут од мале паланке до општине са урбаном инфраструктуром, парковима, фабричким халама, и свим осталим атрибутима једног града. За разлику од последње деценије прошлог, и прве деценије овог века, од 2013. године почиње период развитка и напретка Ћуприје, у коме активну улогу има и садашњи сазив Скупштине општине. Својим радом и одлукама подржали смо све кључне капиталне пројекте, чији ће се ефекат видети у годинама које долазе”, поручио је у свом обраћању Бранимир Тазић, председник СО Ћуприја.

На свечаној седници традиционално су додељена октобарска признања и награде. Статус почасног грађанина Ћуприје и кључ града добио је Гуангси Хе, директор компаније за производњу пластичних гранула “Ђон Ћао Ненгјуен Гђи”, а добитница спомен-плакете постхумно је др Мирјана Милетић.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП