СВЕЧАНО, УЗ АМБИЦИОЗНЕ ПЛАНОВЕ ЗА БУДУЋНОСТ

Свечаном седницом локалног парламента обележен је Дан општине Ћуприја. У празничној атмосфери, сумирајући урађено у претходних годину дана и најављујући који значајни пројекти ће тек бити реализовани у наредном периоду, прослављена је 77. годишњица ослобођења града на Великој Морави.

Морам да нагласим да визија није скуп лепих жеља, већ пројекција заснована на реалним основама. Визија представља транспарентни пут којим треба да идемо, а на том путу је много тога зацртаног за ову, трећу деценију 21. века – истакао је у свом обраћању Нинослав Ерић, председник Скупштине општине Ћуприја.

До 2030. године моћи ћемо да се похвалимо уређеним градским центром, новом променадом, новом пешачком зоном, новим мостом на Великој Морави. Од центра града ка аутопуту пружаће се модерни Булевар цара Лазара, а преко аутопута централна индустријско-трговинска зона са фабрикама, тржним центрима и забавним парковима. У овој деценији Ћуприја ће добити и фабрике за пречишћавање отпадних вода, потпуно реконструисану и изграђену водоводну и канализациону мрежу у граду и селима, затворени базен, Атлетски центар Србије, нови здравствени центар и Центар за младе таленте.

Јако ми је драго да након много година и једног јако тешког периода за нашу општину, приредна активност у Ћуприји поново живи – да ничу нове фабрике, нови погони и нова градилишта. Епидемија коронавируса је многе ствари успорила и отежала, али наша економија је у том периоду расла, а велику захвалност за успешност тог подухвата дугујемо Влади Републике Србије – истакао је Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

Подсетићу да је у години између два празника отпочела изградња фабрике “СМП аутомотив” у индустријској зони у Добричеву, што представља једну од највећих инвестиција у овом делу Србије. Сем тога завршена је реконструкција и енергетска санација зграде ОШ “Вук Караџић” у Ћуприји, као и изградња подручне школе у Батинцу, а надам се да нас наредне године очекује и темељна реконструкција ОШ “13. октобар”. Окончали смо радове и свечано отворили Атлетски стадион, али и кренули са реконструкцијом терена на отвореном у Соколском дому. Након деценија пропадања ових дана отпочиње реконструкција зграде некадашње Робне куће “22. децембар”, где ће на месту садашње руине нићи објекат којим ћемо се сви поносити.

Овогодишњи добитник звања почасног грађанина Ћуприје је Данило Цицмил, саветник председника Републике Србије за инвестиције. Ово признање додељено му је за допринос јачању, унапређењу и развоју привредно- економских резултата општине Ћуприја.

За додељивање значајних средстава за реализацију пројеката из области социјалне заштите захвалница је уручена Донаторској организацији “SWISS PRO”. Захвалницу за успешно спровођење имунизације, ангажовање на спречавању ширења пандемије коронавируса и изузетну пожртвованост у раду свих ковид одељења при лечењу оболелих добила је Општа болница, Дом здравља и ковид амбуланта Дома здравља.

Истакнутом новинару Вељку Влаховићу, дописнику спортског дневног листа “Спортски журнал” додељена је захвалница за дугогодишњи рад и извештавање са свих спортских догађаја на територији општине Ћуприја, а захвалница за истакнути педагошки рад и достигнућа у области спорта професору физичке културе Славољубу Јовановићу Зонцу.

Традиционално, поклоне Општине Ћуприја добили су најбољи ученици основних, средњих и музичких школа, а 20 стрелаца противградне станице радарског центра “Бешњаја” новчане награде у износу од по 30 хиљада динара.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП