ТРАНСПАРЕНТНОСТ УТРОШКА БУЏЕТСКИХ СРЕДСТАВА

Одржана је 21. седница Скупштине општине Ћуприја. Одборници су разматрали 23. тачке дневног реда и донели одлуку о усвајању предлога одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине за текућу годину. Пошто на јавној расправи, која је одржана од 8. до 23. фебруара, није било примедби ни сугестија одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику општине Ћуприја. Доношење ове одлуке омогућава корисницима буџета да што пре отпочну са процесима јавних набавки, а битна је и због потребе да се обавезе по окончаним ситуацијама измире у предвиђеним роковима.

Одборници су донели одлуку о усвајању годишњих планова рада ЈКП “Равно 2014” за одвођење атмосверских вода, за одржавање јавног зеленила, за обезбеђивање јавног осветљења на територији општине, за изградњу, одржавање и заштиту општинских путева за текућу годину, те средњорочног плана за изградњу, одржавање и заштиту општинских путева за период 2023-2026. година.

Одборници су усвојили годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације са планом рада за текућу годину. Донета је и одлука о програму контроле и смањења популације напуштених животиња за текућу огдину са акционим планом за период 2023 – 2025. година.

Одборници су донели одлуку о остваривању потреба и интереса грађана у области спорта за текућу годину.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП