ТРЕЋИ РИБОЛОВАЧКИ МОСТ КУП, 17. И 18. СЕПТЕМБРА

Након две године паузе због коронавируса Туристичка организација, УРР “Вараличар” и фидер риболовци Ћуприје поново су на истом задатку: организација риболовачког “Мост купа”, јединствене манифестације у овом делу Србије која је 2018. и 2019. године успела да окупи представнике две технике риболова, фидераше и вараличаре, на једном месту – обалама реке Велике Мораве, у центру Ћуприје.

Организатори очекују добру посету и занимљиво такмичење чији коначни исход и није у првом плану. Како кажу, много важнији су дружење, едукација младих, популарисање риболова, заштита воде и њене околине, те развој рекреативног туризма и унапређење туритичке понуде општине Ћуприја.

Риболовци ћуприје су веома захвални Туристичкој организацији и општини јер су, након две године паузе, како истичу, у њима поново препознали одговорне и озбиљне сараднике који могу да на једном месту окупе велики број људи, што је, сматра Јелена Петровић, директорка Туристичке организације, важан фактор сваке туристичке понуде.

Небојша Илић, бивши селектор и капитен фидер репрезентације Србије предводи своје пулене првог дана купа 17. септембра. Долазе све сами репрезентативци. Крем фидерашког риболова у Србији.

Други дан купа, 18. септембар, припада вараличарима. Овога пута у госте им долази екипа из побратимског града Добоја и побратимског Спортско риболовног удружења “Босна”, са којима је прошле године, у октобру, остварена сарадња. “На реду је узвратна посета и због тога нам је веома драго”, ракао је Слободан Брус Малинић, председник УРР “Вараличар”.

Организатори кажу да је све спремно за суботу и недељу. Ћуприја ће бити центар риболовачке Србије. Очекује се да у два дана мост купа стазом подно Моравског моста прође више од сто риболоваца.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП