У ЧИТАЊУ ЈЕ УСПЕХ

У оквиру манифестације 41. Матићеви дани, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” гоставао је дечји песник Урош Петровић. Деца нису остала равнодушна, зато што је Урош приредио интерактивну радионицу постављајући забавна питања, загонетне препреке, вицеве, и уз смех и шалу представио своје књиге.

Он сматра да су деца која читају књиге успешнија од деце која не читају. Она бивају вештија са речима, храбрија – рекао је Урош Петровић.

Дечја радозналост је неограничени извор обновљиве енергије. Данас се зна да се услови за даровитост могу стимулисати, зато је потребно да децу преусмеримо на књиге – рекао је Урош Петровић.

Планова за будућност увек има. Спрема чалолију за нове књиге које ће се тек појавити на тржишту – нагласио је он.

Урош Петровић је писац чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе. Аутор је преко 20 књига и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе – три пута награда „Невен”, исто толико „Доситејево перо”, двапут награда Змајевих дечјих игара „Раде Обреновић” и друго. Књиге су му објављиване у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. Сусрет са чудесним и магијским, те размрдавање вијуга у његовим књима, све више постају омиљене и одраслим људима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП