БИОХЕМИЈСКА АНАЛИЗА КРВИ НА НОВИМ АПАРАТИМА

Служба за лабораторијску дијагностику Дома здравља Ћуприја обезбедила је нов апарат за биохемијску анализу крви, који је према речима др Иване Милутиновић, специјалисте клиничке биохемије и помоћнице директора за медицинска питања, био преко потребан овој служби.

Средства за куповину биохемијског анализатора и сувог стерилизатора, обезбеђена су из опортунитета Министарства правде, које је ћупријском Дому здравља за набавку вредне опреме определило 2.706.240,00 динара.

“Биохемијски анализатор је један од најсавременијих апарата тог типа и ово је најскупљи и најбољи апарат који наша лабораторија тренутно поседује. Апарат који смо до сада користили стар је више од седам година, и не подлеже сервисирању, па нам је нов био преко потребан. Помоћу биохемијског анализатора, у лабораторији Дома здравља моћи ће да се уради 330 анализа за један сат, уз минималну потрошњу реагенаса, што ће значајно побољшати квалитет и квантитет здравствених услуга, каже др Ивана Милутиновић

Служба за лабораторијску дијагностику Дома здравља Ћуприја на годишњем нивоу уради преко 200.000 различитих лабораторијских анализа. На новом биохемијском анализатору радиће се све биохемијске анализе, а апарат ће након инсталације и добијања сагласности Републичког Фонда за здравстевено осигурање, бити пуштен у рад.

Токим претходне две године, лабораторија Дома здравља набавила је нови хематолошки бројач, електролитни анализатор и коагулометар. Према речима др Иване Милутиновић, специјалисте клиничке биохемије и помоћнице директора за медицинска питања, у најскорије време планира се набавка савременог хематолошког бројача и нове урин станице, на којој ће истовремено моћи да се обавља и физички и хемијски преглед урина, чиме ће се заокружити целина за постојећи обим посла који служба лабораторије обавља.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП