УЛЕПШАЈНО ЖИВОТНУ ЗАЈЕДНИЦУ ЕКОЛОШКОМ СВЕШЋУ

У оквиру пројекта “Национални програм волонтирања Млади су закон 2021”, ученици Медицинске школе из Ћуприје, задругари и чланови ђачког парламента, реализоваће пројекат под називом “ Улепшајмо нашу животну заједницу еколошком свешћу”. Пројекат ћупријских медицинара један је од високорангираних, од више од 1000 пристиглих пројеката, што заправо говори о оправданости његових циљева и преданом раду чланова парламента, задругара и свих ученика Медицинске школе, у области очувања животне средине. Пројекат ће бити реализован у наредним данима а програмским активностима планирано је осликавање канти за одлагање отпада.

За реализацију пројекта одобрена су средства од 42.000 динара која су утрошена за куповину канти за отпад за одлагање три врсте отпада, папира, лименки и пластике. Склопили смо и Уговор са Агенцијом за рециклажу, која ће отпад одвозити у рециклажни центар, а сва новчана надокнада остаје ђачком парламенту, који ће одлучити у које ће сврхе утрошити новац. Желим да истакнем да је веома важно да као колектив подржимо овакве и сличне пројекте и анимирамо ученике да активно учествују у њиховој реализацији, истакла је Зорица Маринковић, директорка Медицинске школе.

Конкурс „Шта нам тешко“ у оквиру пројекта „Национални програм волонтирања младих Млади су закон 2021“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ42 из Лесковца и ГМ Оптимист из Горњег Милановца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП