УСКОРО ДОМАЋИ ПРОИЗВОДИ ИЗ КУХИЊЕ “КРУШАРСКЕ ЧАРОЛИЈЕ”

На Јавном позиву Програма Swiss pro за подршку локалним самоуправама у оснаживању жена из руралних средина, општина Ћуприја добила је средства за реализацију пројекта “Удружене жене Ћуприје”, као вид подршке оснивању и регистрацији удружења жена и њиховом радном ангажовању у изради различитих производа. Економско оснаживање жена на селу једно је од приоритетних питања на којем треба континуирано радити како би се стигло да значајнијих и видљивијих промена, истакла је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине Ћуприја и додала да су средства у висини од хиљаду долара усмерена за набавку кухињских апарата за кулинарску радионицу новооснованом Удружењу жена “Крушарске чаролије.

Донаторским средствима купљени су сви кухињски апарати, шпорети, комбиновани фрижидер, ситни кухињски апарати, све оно што је потребно за припрему производа. Свакако је веома важно да Удружењу помогнемо не само око регистрације већ и око пласмана производа, па ће тако у сарадњи са Туристичком организацијом бити организовано учешће на многобројним сајмамам и смотрама народног стваралаштва као и повезивање са сличним удружењима широм Србије, ради размене искустатав и примера добре праксе.

Новоосновано Удружењу жена “Крушарске чаролије” за кратко време анимирало је и окупило велики број жена из Крушара, а њихови планови су да производе које ће производити у својој радионици убудуће пласирају на шире тржиште.

Базираћемо се на домаће производе, џемове, ајвар, разне врсте слатка, зимнице, све оно што иначе у својим домаћинствима припремамо. Како кажу, радни дан за жене на селу никада не престаје а ово је прилика да кроз дружење и размену искустава спојимо лепо и корисно, каже Весна Јевремовић, чланица удужења.

Пројекат “Оснаживање жена из руралних средина општине Ћуприја”  се реализује у оквиру програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Свис про”, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.