УРЕЂЕЊЕ ПОРТЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ ЂОРЂА

Порта цркве светог Ђорђа добија нови изглед. У току је реконструкција пешачких стаза, електричних инсталација и расвете, те водоводне и канализационе мреже. Радове финасира општина Ћуприја на основу пројекта за помоћ верским заједницама на територији локалне самоуправе.

Архијерејски намесник ћупријско – параћински Милија Ђуричић захвалио се Скупштини општине на разумевању и помоћи. Велика је ствар имати на кога да се ослониш у ова тешка времена. Наша општина је увидела сву потребу за реновирањем дворишта цркве, са свим пратећим инсталацијама, и на томе смо им неизнерно захвални – рекао је намесник Ђуричић.

Он је нагласио да су ови радови на добробит свих верника који се у великом броју окупљају о празницима и другим поводима.

Наш је задатак да помажемо рад верских заједница на територији општине. Партерно уређење цркве светог Ђорђа допринеће њеном лепшем изгледу и побољшати функционалност светог храма – рекао је председник Скупштине општине Нинослав Ерић.

Он је нагласио да ће радови бити завршени у наредних месец дана, а договорено је и реновирање иконостаса цркве светог Ђорђа.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП