ВЕЋНИЦИ УСВОЈИЛИ ОДЛУКУ О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

Чланови Општинског већа једногласно су усвојили Одлуку о стипендирању ученика који су се определили за дефицитарна занимања, талентованих и студената високошколских установа дефицитарних занимања као и ученика и студената са инвалидитетом са пребивалиштем на територији општине Ћуприја. Ово је један од начина на који локална самоправа жели да стимулише школовање за таква занимања, чуло се на 99. седници Општинског већа.

Одлука о изради Програма развоја туризма дестинације Деспотовац-Параћин-Ћуприја, такође је добила на зелено светло, јер ће усвајање овог планског документа у великој мери допринети конкурентости обједињене туристичке понуде на територији ове три општине. Већници су усвојили извештај комисије о реализацији пројеката у области јавног информисања за 2022. годину. Комисија за реализацију мера енергентске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе, донела је нацрт Одлуке о избору директних корисника, односно привредних субјеката који ће моћи да обављају ове послове. Већници су усвојили и измену одлуке о образовању јединица цивилне заштите и специјализоване јединице за узбуњивање, у домену броја чланова који су у саставу јединице као и Програм савета за координацију послова безбедности саобраћаја, по коме ће за унапређење саобраћајне инфраструктуре, набавке и монтаже опреме за видео надзор и детекцију саобраћајних прекршаја бити опредељено 9 милиона динара.
Усвојен је и предлог за преузимање обавеза по уговору за финансирање капиталних издатака, чије плаћање изискује дужи временски период, а тиче се пројекта Изградња Трга Стефана Првовенчаног. Такође, дата је сагласност за преузимање обавеза по уговору који ће се склопити са најповољнијим понуђачем за изградњу капеле на ћупријском гробљу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП