ВИРТУЕЛНО ДО ПРАВОГ ПОСЛА

На другом виртуелном сајму запошљавања учествовало више од 100 компанија са позицијама за 4.413 извршилаца. Организацијом овог онлајн догађаја Национална служба за запошљавање придружује се процесима дигитализације и унапређењу информационо-комуникационих технологија. Највећи број послова који је понуђен на овом виртуелном сајму запошљавања био је из области инжењерства, грађевинарства, машинства, информационо-комуникационих технологија, али и других занимања попут кројача, шивача, магационера, бравара, достављача, касира, возача, продаваца, преводилаца, књиговођа, васпитача и радника у производњи.

Национална служба за запошљавање наставља да ради на дигитализацији услуга са циљем да се оне учине доступнијим незапосленима и теже запошљивим лицима, и да се на тај начин додатно подстакне њихова активност у тражењу посла али, и да се упознају са бројним могућностима за додатне едукације и усавршавање вештина. Поред тога, дигитализација НСЗ, у складу је са стратешким документима, у области запошљавања (стратегија запошљавања за период 2021-2026)“, истакао је Зоран Мартиновић, директор НСЗ.

Од јануара до октобра 2023. године, у организацији НСЗ, одржано је 58 редовних сајмова запошљавања на којима је учествовало 1.290 послодаваца који су исказали потребу за 15.533 извршилаца. Учествовало је 42.858 незапослених лица. Након учешћа на сајмовима, запослење је пронашло више од 7.500 лица.

НСЗ ће и у наредном периоду организовати онлајн сајмове на платформи www.nsz-virtuelnisajam.rs где сви заинтересовани могу да се региструју.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП