ВМШ ЋУПРИЈА- ТРАЖИЛО СЕ МЕСТО ВИШЕ ЗА РАДИОЛОГЕ

Почела је предаја докумената за упис студената у I годину основних струковних студија на Академији васпитачко-медицинских струковних студија, Oдсек медицинских студија Ћуприја за школску 2024/2025. годину, а и ове године највеће инетересовање владало је за студијски програм струковни радиолог, где је пријављено 30 одсто више кандидата од планиране уписне квоте. У прву годину основних струковних студија, Одсек медицинских студија Ћуприја уписује укупно 365 студената, а према коначним ранг листама, у првом уписном кругу, 269 студената добиће индексе ове Високошколске установе, каже др сци мед Биљана Илић, руководилац одсека Медицинских студија Ћуприја и професор струковних студија.
-На студијском програму Струковна медицинска сестра имамо 59 пријављених кандидата, струковни физиотерапеут 63, код радиолога 110 од 75 колико је уписна квота, код фармацеута 31 и на студијском програму Струковна медицинска сестра бабица 8. На мастер струковним студијама, на два студијска програма, мастер струковна медицинска сестра и мастер физиотерапеут уписујемо по 30 студената, и очекујемо да у другом уписном кругу попунимо и ове уписне квоте, јер тренутно има студената који тек дипломирају, и очекујемо и њихове пријаве за мастер студије.

Ми смо акредитована државна школа, која је до сада изнедрила 26 генерација студената, који су захваљујући стеченом знању и звању које носе дипломе са акредитованих стидијских програма, признати здравствени радници у медицинским установама у земљи и ван њених граница, истиче директорка Илић и додаје да је школа у потпуности испунила све обавезе и стандарде који су Законом о високошколском образовању прописани.
-Одмах по ступању на дужност руководиоца Одсека у Ћуприји, урађене су реакредитације свих студијских програма а школа је прошла све потребне провере ресорног министарства. Веома смо поносни што смо поред реакредитације постојећих студијских програма, успели да акредитујемо нови студијски програм, а то је мастер физиотерапеут, за који влада велико интересовање студената, па тако већ сада имамо пријављених 17 кандидата.
Када говоримо о студентима који су у радном односу, веома смо флексибилни према свим студентима и разумемо околности студената, којима се указала прилика да се запосле и обезбеђују своју егзистенцију, а истовремено желе да напредују и усавршавају своје знање и вештине, каже директорка Илић. Поред групне организације праћења наставе, студентима који су у радном односу, пружена је могућност да уколико раде на одељењима из струке за коју се школују, буду ослобођени дела практичне наставе коју већ обављају у оквиру својих радних обавеза у медицинским установама у којима су запослени.
Према речима, др сци мед Биљана Илић, руководилац одсека Медицинскихстудија Ћуприја и професор струковних студија, сасвим је извесно да ће другог уписног круга бити у септембру, а слободних места има на студијским програмима Струковна медицинска сестра и Струковна медицинска сестра бабица.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП