ВРАТИЋЕМО СТАРИ СЈАЈ ВИСОКОЈ МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

Професор др Биљана Илић нови је руководилац Високе медицинске школе. На чело те еминентне образовне установе после дужег времена тако је дошао неко ко је из Ћуприје, и неко ко је свој досадашњи радни век провео као део њеног наставног кадра. 

Први пут након смене руководства школу је посетио председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, који је истакао да ће ова промена означити крај коришћења политичке функције зарад личних циљева, као што је то у прошлости нажалост био случај.

Сада први пут постоји синергија између локалне самоуправе и управе школе, која је изузетно важна за функционисање ове образовне установе. Тога у претходном периоду није било, јер је Савет Високе медицинске школе, који има укупно 17 чланова, чинило 14 чланова из саме школе и њих троје из Владе Србије. Са формирањем Академије васпитачко-медицинских струковних студија у руководство су укључени представници локалне самоуправе и Министарства просвете. Сматрам да ће добар однос између Општине и нове директорке утицати на развој школе и допринети акредитацији нових студијских програма у договору са министром Шарчевићем”, закључио је Ерић.

Висока медицинска школа струковних студија је академска установа са завидном традицијом, и ја ћу се својим радом залагати да јој вратим стари сјај и реноме који је одувек имала – поручила је проф. Биљана Илић.

“Школа је претрпела велику штету у прошлости, али сада треба гледати напред. Тренутно смо у процесу поновне акредитације студијских програма струковна медицинска сестра и струковни медицински радиолог. Родитељима будућих студената поручујем да не треба да имају никакве дилеме када је у питању уписивање Високе медицинске школе, јер је ово установа која ће њиховој деци пружити одличну професионалну перспективу.”

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП