ОБЕЗБЕЂЕНИ ДОМОВИ ЗА ЈОШ ДВЕ ПОРОДИЦЕ ИЗБЕГЛИХ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ

Општина Ћуприја и Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије доделили су средстава за куповину још две куће са окућницом за интерно расељена и избегла лица, која имају пребивалиште на територији општине Ћуприја. Свој кров над главом од сада ће имати породица Миодраг из Хрватске и породица Димић са Косова и Метохије.

Уговоре са купцима и продавцима кућа у име локалне самоуправе потписао је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић. Он је овом приликом подсетио да програм помоћи избеглим и интерно расељеним лицима представља део редовних активности општине Ћуприја, те да му је драго што је општина на овај начин успела да збрине још две породице.

Општина Ћуприја сваке године аплицира за средства код Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, на основу акционог плана и броја захтева интерно расељених лица са евиденције. У просеку, Комесаријат у току једне календарске године обезбеди средства за збрињавање три породице, а ћупријска локална самоуправа до сада је на овај начин стамбено збринула шест породица – каже Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине Ћуприја.

Како је најављено, стамбено питање ускоро ће бити решено када је реч о још две породице интерно расељених лица са Косова и Метохије, са којима ће у најскорије време бити потписан уговор.

This slideshow requires JavaScript.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП