ВРЕДНА ПОБРАТИМСКА ДОНАЦИЈА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ

Општини Ћуприја недавно је уручен вредан поклон. Из побратимског кинеског округа Шујанг на адресу локалне самоуправе стигао је пакет са 30 хиљада заштитних маски – донација која ће граду итекако добро доћи у време пандемије коронавируса.

То нам нарочито значи сада кад је кренула школска година. Одређени број маски дистрибуираћемо најпре основним и средњим школама, а затим и другим установама чији је оснивач Општина Ћуприја. Треба рећи да је донацију обезбедила влада округа Шујанг, што значи да се држимо заједно и у време пошасти која нас је задесила – каже Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине.

Ћуприја и Шујанг имају веома добар пријатељски однос, који је успостављањем економске сарадње, односно постизањем договора о отварању фабрика само унапређен, истиче Јадранка Ђорђевић.

Једна од њих је већ постојећа фабрика “Еурофибер” која ће своје пословање проширити на производњу чарапа, а друга фабрика за прераду пластичног отпада која ће бити отворена у Индустријској зони “Добричево”. Већ је требало да у Ћуприју дођу технолози из Кине како би поставили нове производне линије, али је то одложено до даљег.

Пандемија је успорила реализацију свих започетих пројеката, и то ниједној страни не иде на руку. Ипак, не преостаје нам ништа друго него да стрпљиво сачекамо нормализацију епидемиолошке ситуације како бисмо остварили зацртано – закључила је Јадранка Ђорђевић.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП