ПРИКЉУЧИТЕ СЕ ДАНУ ПЕШАЧЕЊА “ЗА КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ”

Планинарски Савез Србије, у сарадњи са бројним локалним клубовима, и ове године организује Дан пешачења. Планинарска акција којој ће се придружити и Планинарско друштво “Зуброва” из Ћуприје одржаће се у суботу, 12. септембра, под слоганом “За корак ближе здрављу”. 

Због актуелне епидемиолошке ситуације акција ће бити организована у нешто другачијем облику. Место окупљања је плажа крај Велике Мораве, а у шетњи која креће од 9 сати могу да учествују наши суграђани свих генерација – каже Огњен Тубић, потпредседник Планинарског друштва “Зуброва”.

Ове године идемо трасом од почетка бране до новог железничког моста. Због Ковида-19 нећемо ићи у заједничку шетњу, већ подељени у мање групе од највише 30 људи, а број група зависиће од тога колико се учесника буде пријавило.

Циљ акције је промоција здравог начина живота кроз пешачење и активности везане за природу, али такође и упознавање околине нашег града коју већина, сматрам, не познаје довољно – истиче Огњен Тубић.

“Зуброва” кроз овакве акције прави базу будућих чланова. Дан пешачења је рекреативног карактера, али искуство говори да се баш под таквим околностима највише новајлија прикључи друштву.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП