ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

Општина Параћин добила је нову извршну и законодавну власт. За председника општине именован је Владимир Милићевић са листе “Александар Вучић – За нашу децу”. Избор Милићевића за председника општине подржало је 38 од 55 одборника, колико их броји нови сазив локалног парламента. На место заменика председника општине постављен је Милан Симић.

Новоизабрани председник у свом првом обраћању јавности истакао је да је пред новим руководством много задатака, будући да општина Параћин по развоју заостаје за остатком Србије.

Индустријску зону Змич учинићемо функционалнијом, јер оваква каква је није довољно велика за озбиљне инвеститоре. То ће за нас уједно бити најозбиљнији изазов у наредне четири године – стварање амбијента за унапређење привреде и отварање нових радних места. Такође, намерни смо да побољшамо рад Привредног савета и Канцеларије за привреднике, како бисмо што боље повезали локалне предузетнике са иностраним партнерима и канцеларијама за привреднике из дијаспоре.

Милићевић је најавио и реализацију великих инфраструктурних пројеката, те пројеката из области здравства, образовања, културе и спорта. Он је нагласио да локална самоуправа у Параћину у претходном периоду није имала добру комуникацију са институцијама републичке власти, те да ће ново руководство стога уложити максималне напоре у успостављање што квалитетније сарадње са свим министарствима, како би се уз помоћ државе сви зацртани пројекти реализовали у најкраћем могућем року.

За председника СО Параћин изабрана је Славица Јовановић, дипломирани правник. Њен заменик биће дипломирани политиколог Милош Ђокић, док је секретар локалног парламента правник Драгана Костић.

У новом сазиву локалног парламента највише мандата има Српска напредна странка, 28. 14 одборничких места припало је Групи грађана “Сигурно напред”, пет Народном покрету “Сви за Параћин”, четири одборничка места опцији “Здрава прича”. Троје одборника у параћинској скупштини има Социјалистичка партија Србије, а једног одборника Јединствена Србија.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП