ЗА ДАН 71 НОВИ СЛУЧАЈ КОРОНЕ У ЋУПРИЈИ, ПООШТРАВА СЕ ИНСПЕКЦИЈСКА КОНТРОЛА ПОШТОВАЊА МЕРА

Због погоршања актуелне епидемиолошке ситуације у општини Ћуприја, у наредном периоду биће појачан инспекцијски надзор над поштовањем прописаних превентивних мера против коронавируса – закључено је на деветој ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја, која је одржана електронским путем.

Оваква одлука проистекла је из извештаја Завода за јавно здравље “Поморавље” за јануар 2022. године, према коме је на територији Поморавског округа код сваког другог тестираног лица установљена инфицираност коронавирусом – од тестираних 24 337 грађана, позитиван налаз добило је њих 10 639.

Гледано по локалним самоуправама, првог месеца у текућој години највише инфицираних било је у Јагодини – 4 333, али је највећи постотак у односу заражени/тестирани забележен у Параћину.

Најповољнији однос између броја тестираних и заражених има општина Ћуприја, око 37 одсто, јер је од 3 708 тестираних њих 1 382 било позитивно. Но, имајући у виду да је у протекла 24 сата у ковид амбуланти Дома здравља откривен чак 71 нови случај ковид-19 инфекције, а да на ковид одељењима Опште болнице тренутно леже 93 пацијента, Штаб за ванредне ситуације још једном је апеловао на грађане да се придржавају свих до сада изречених мера.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП