ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ ТРОДНЕВНА ЗАБРАНА КРЕТАЊА, СТАРИЈИ МОГУ У ШЕТЊУ СВАКИ ДАН

Као што је то био случај са Ускрсом, и у време првомајских празника на снази ће бити забрана кретања која ће трајати дуже од три дана. Влада Србије донела је одлуку да други најдужи полицијски час од почетка пандемије траје од четвртка 30. априла у 18 сати, па све до понедељка 4. маја у 5 сати ујутру.

То значи да ће продавнице прехрамбене робе грађанима старијим од 65 година бити на располагању у четвртак, у термину од 04-07 часова. Они ће такође од сада моћи у једночасовну шетњу сваког дана у периоду од 18:00-01:00, уколико се не удаљавају више од 600 метара од места становања.

Према речима епидемиолога др Предрага Кона, лекарски део тима у оквиру републичког Кризног штаба даће препоруку да се школе и вртићи не отварају пре 1. јуна. У свом обраћању на редовној конференцији за медије, он је објаснио да би се повратком деце у васпитне групе и школске клупе ризиковало ширење вируса.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП