ЗАМЕНА КОНТЕЈНЕРА ЗА ОДЛАГАЊЕ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

Нови контејнери за одлагање комуналног отпада биће распоређени на 250 локација у сеоским Месним заједницама.

Овим чувамо животну средину и апелујемо на грађане да пепео и жар не бацају у контејнере, а кабасти отпад одлажу на места предвиђена за ту намену – изјавио je Владимир Васиљевић, члан Привременог органа управе.

Нове контејнере обезбедила је општина Ћуприја у сарадњи са компанијомПор Вернер и Вебер”.

У последњих шест година замењено је 850 контејенра за одлагање комуналног отпада – рекао је Васиљевић. Он је апеловао на грађане да комунално смеће не остављају поред контејнера, а нарочито не кабасто, јер постоје места предвиђена за ту намену.

Радимо на развијању еколошке свести грађана кроз промо видео садржаје и моделе како се правилно користе контејнери, све у сарадњи са компанијом ПВВ чији је посао одношење смећа у граду – нагласио је Васиљевић.

Култура одлагања смећа, како комуналног тако и кабастог се учи, а пре свега полази од куће. Свуда у свету третирање отпада је велики бизнис, само је код нас прљав посао. Зато су нам контејнери често преврнути на коловозу, изгорели, без точкића или препуњени па вишак разносе пси луталице.

Грејна сезона је почела. Жар и врућ пепeо никако не бацати у контејнере, пре свега опасно је, а и штети животној средини.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП